dinsdag 28 december 2010

Easelkaart

Mijn eerste easelkaart! Leuk om te doen, ik ben al met de tweede bezig :)
Deze heb ik gemaakt voor de Totally Tilda Challenge , waar je een easelkaart moet maken met -natuurlijk- een Magnolia stempel erop.
Deze stempels heb ik gecombineerd door te maskeren, het papier is Material Girl van Cosmo Cricket. In het echt is de tekst "Je bent jarig!" beter leesbaar dan op de foto..

My first easelcard! Fun to do, I've already started on the second one LOL
I made this one for the  Totally Tilda Challenge , where you have to make an easelcard with -naturally- a magnolia stamp.
I've combined the stamps bij masking. The paper is Material Girl by Cosmo Cricket. In real life the Dutch phrase "it's your birthday" is much more clear.. 
maandag 27 december 2010

Kaarten gemaakt op mijn nieuwe stekkie

Hoi!
Zoals ik in het vorige bericht had beloofd, laat ik mijn twee nieuwste creaties zien. Deze zijn met veel plezier op mijn nieuwe knutselstekkie gemaakt (in het vorige bericht staat een foto).

Deze kaart heb ik gemaakt voor mijn schoonzus, zij en mijn zwager verwachten hun derde kindje! Ik vond de drie kuikentjes wel toepasselijk. Dit stempelafdrukje heb ik eens gekregen in een round robin, hij is van Sarah Kay. De cirkels heb ik gemaakt met de nestabilities die ik bij Diny had gewonnen. Het paarse papier is Colorcore, geembost met de cuttlebug en geschuurd. Het roze papier onder de stempel is geknipt met de figuurschaar, De groene rand is papier met een wit stickerlintje erop.


De andere kaart heb ik voor een vriendin gemaakt om haar te vragen weer eens samen af te spreken. Het ronde papier komt uit een pakket met doe-het-zelf sneeuwsterren, het roze papier erin is gestanst met nestabilities. De glimmers zijn hotfixkristallen, de bloemetjes heb ik uitgeknipt uit het roze dessinpapier. Ook dit afdrukje komt uit de round robin, geen idee waar het afdrukje van is. De tekst is met letterstempels gemaakt.


Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Groetjes Gea

Eindelijk klaar

Ik ben zo blij, onze computer/knutselhoek is eindelijk klaar!
We waren de bestaande situatie al een tijdje beu, maar konden maar niet verzinnen hoe het anders moest. Maar na het kopen van onze nieuwe keuken (nog iets waar ik helemaal happy van word!) kwamen we op het idee van onze nieuwe plek:
Links op de foto kunnen we dus computeren, rechts is mijn knutselplek! Met alles onder handbereik! We zijn echt superblij met het resultaat. 
Voor degenen die ook zoiets willen; we hebben deze hoek hier gekocht.
Er kan nu weer prima geknutseld worden, ik zal mijn nieuwste creaties ook zo op het blog zetten.
Groetjes!

vrijdag 24 december 2010

Prettige kerstdagen!

Hoi allemaal,

Graag wil ik jullie via deze weg prettige kerstdagen wensen.
Geniet van het weer, elkaar en lekker eten, en tot de volgende keer!
Groetjes Gea


donderdag 16 december 2010

Kerstkaarten

De afgelopen tijd heb ik vanalles aan kerstkaarten gemaakt. Ik heb hier en daar al wat laten zien, de onderstaande foto zijn mijn laatste creaties. De kaarten waren snel gemaakt, met de stippenmal en de cuttlebug, en kartonnen afbeeldingen uit een Brits hobbytijdschrift. De sneeuwsterren zijn gestempeld met witte inkt.


Om eerlijk te zijn ben ik nu wel kerstkaart-maak-moe hoor. Gisteren heb ik alle kaarten geschreven. Ik had net niet genoeg kaarten gemaakt, dus nog gauw een pakje kant-en-klare kaarten gekocht. Nog zelf een paar kaarten maken kan nu niet (als ik er al zin in had), want volgende week krijgen we een nieuw computer/hobbybureau (hoera!), dus al mijn knutselspullen zitten in dozen (boehoe!).
Ik heb echt ontzettend veel zin om te knutselen op mijn nieuwe plekje! Maar ja, dat duurt dus nog een week.
Als het klaar is laat ik het nieuwe bureau wel zien,

Groetjes!
Gea

dinsdag 14 december 2010

ik heb een prijs!

Hoera! ik heb een prijs gewonnen!
Diny gaf op het aquamarkers-blog een surprise candy weg bij 300 volgers, en die heb ik gewonnen!
Joepie!
Op het plaatje kan je zien wat de surprise-candy is.Oohh ik ben er zo blij mee!!

groetjes Gea

vrijdag 10 december 2010

Twee nogal verschillende kaarten

Hooi,
Deze week twee kaarten gemaakt die nogal verschillend zijn van elkaar. 
De eerste heb ik gemaakt naar aanleiding van de challenge van Duymelot waarin je een sketch moet gebruiken met het thema kerst of winter. 't is een beetje van allebei geworden.
Het afdrukje had ik nog liggen van een ruilactie, ik heb het ingekleurd met Derwents. Het papier komt van Marktplaats, geen idee welk merk ik toen heb gekocht.. Het taartrandje is gekleurd met shimmer mist, de kleur van de sjaal komt zo weer terug in het papier. Om het nog wat aan te kleden heb ik nog wat plakparels geplakt.


Het afdrukje van het tweede kaartje is van een stempel van Whipper Snapper die ik van de Beste Sint heb gekregen. Hij is zo schattig! Het papier is van DCWV. Ik heb het schildpadje een beetje bewerkt met stickles, en de rand van het witte papier bewerkt met roze inkt. De tekst is gemaakt met wit embossingpoeder.

Leuk dat je kwam kijken!
Berichtjes zijn welkom,
Groetjes Gea

Bolle kaarten

Het lijkt wel of hier een ontploffing is geweest! Ons neefje is vandaag bij ons, en hij en Sietse kunnen samen superleuk spelen. Maar ja, er wordt dus wel met ALLES gespeeld dus het is een grote ravage! Ach ja, zo lang zij maar plezier hebben. Straks maar met een opruimliedje alles samen opruimen. Je kent het vast wel: opruimen, opruimen, alles samen opruimen (en dat op een melodietje naar keuze)
In de tussentijd heb ik even tijd om een berichtje te plaatsen!
Op de Kreadoe heb ik onder andere bolle plasticjes gekocht (hebben die een naam?) om schudkaarten mee te maken. Dat heb ik onlangs uitgeprobeerd, met de onderstaande twee kaarten als resultaat.
In de bovenste heb ik ook inderdaad schudmateriaal gedaan (tja, anders schud je met een lege kaart, is ook wat raar). Het papier komt uit een Brits knutseltijdschrift, de stempel is van Penny Black. De stempel lijkt niet helemaal recht te zitten, maar dat komt denk ik van de foto, want in het echt zit hij wel recht!
In de onderste heb ik de achtergrond versierd met inkt, embossingpoeder en een stempel, ik vond het niet meer nodig om er ook nog kraaltjes oid in te doen. Deze heeft nu wat een vissenkom-effect. Op de voorkant heb ik dezelfde achtergrond stempel terug laten komen.
De tekststempel komt ook van de Kreadoe. Superleuke beurs, heb nu al weer zin in de volgende.. Sorry voor de kwaliteit van deze foto trouwens, hij is niet helemaal scherp.
Ben benieuwd wat je ervan vindt, laat gerust een reactie achter!
Groetjes Gea


vrijdag 3 december 2010

Glimmertjes voor de kids

Sinds kort heb ik een hotfix, dus ik ben alles aan het versieren :)
Natuurlijk moeten de kleren van de kinderen er ook aan geloven. Voor Marijke heb ik een vestje opgeleukt met Nijntje, Sietse heeft een Umizumi achterop een shirt gekregen (is van zijn favoriete kinderprogramma).
Achterop de kleding leek me wel zo veilig omdat ze er dan niet zo makkelijk bij kunnen om de steentjes eraf te pulken. Tenzij ze ontdekken dat ze elkaars plaatje kunnen pulken natuurlijk :))Leuk dat je er was, reacties zijn welkom!
Groetjes Gea

donderdag 2 december 2010

Gisteravond aan het knutselen geweest

Hooi,

Gisteravond weer even lekker aan het knutselen geweest.


's Middags heb ik met Sietse (3,5 jaar) met krimpfolie gewerkt, en er gelijk een paar cupcakes op gestempeld en zelf ingekleurd. Ik vond ze zo leuk dat ik ze meteen heb gebruikt! Krimpfolie is echt hartstikke leuk materiaal voor kinderen, vooral als ze mogen kijken hoe het krimpt in de oven. Sieste vond het in ieder geval helemaal geweldig.
De label is eerst voorzien van embossing poeder, daarna beinkt. De inkt blijft niet op de embossing zitten en kan je er makkelijk afvegen. Een cupcakeje en een lintje en klaar!

 De kleuren op deze kaart komen niet helemaal goed over, wat bruin lijkt is eigenlijk zwart!
De grote bloem is van karton, die heb ik zwart gemaakt en met witte emaille embossingpoeder bewerkt. Dat worden witte stipjes. "Sterkte" is met zwart embossingpoeder gedaan. Het papier is van DCWV.
 

Dit is toch wel de vrolijkste van de drie! Ook papier van DCWV, het blauwe papier met ge-emboste cupcakes is Colorcore. Hier heb ik dus het andere krimpfolie cupcakeje gebruikt.
Benieuwd naar jullie reacties,
Groetjes!

creaties van mijn CHV cursus

Hallo!

Sinds september doe ik een 2-jarige opleiding voor Creatieve Handvaardigheid (CHV), hartstikke leuk om te doen!
Er komen verschillende materialen in blokvorm aan bod. Het eerste blok was keramiek (klei), waar we drie beelden hebben gemaakt. Dit was eigenlijk mijn eerste kennismaking met klei (afgezien van de vaderdag-asbak op de lagere school en de speelklei van de kids). 
2 van de beelden heb ik nu helemaal klaar, waarvan hieronder foto's.
Het is nog best moeilijk om alles goed en duidelijk op de foto te krijgen! Ik hoop dat het goed te zien is.
De bovenste is een bolle vaas die aan 1 kant glad is (met glazuur) en aan de andere kant ruw (geen glazuur). De andere creatie is een vaas met een ruwe basis en allemaal kubussen erin, zowel ingekerfd als erop vastgemaakt (2 foto's).
Het derde beeld was helaas kapot gegaan in de oven, dus die heb ik afgelopen les gelijmd. Nu is het hopen dat dat allemaal goed blijft zitten!

We zijn net begonnen met het tweede blok: hout! Totaal anders en ook erg leuk.
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Leuk dat je langskwam, tot de volgende keer?