zaterdag 24 december 2011

dinsdag 20 december 2011

Explore, find, discover

Dit bericht staat sinds gisteren ook op het Copic Marker Benelux blog.

Deze kaart heb ik gemaakt voor een collega die langere tijd op vakantie gaat naar India.


De (digi)stempel heb ik speciaal voor deze gelegenheid gekocht, hij is zo toepasselijk!

Het is een digi van Mo Manning, ze heet Aashi in a Sari.
Het papier is van Crate Paper: the Neighbourhood Collection.
Met de Italian Flourish stans van Cheery Lynn heb ik het taartrandje uitgesneden met de cuttlebug.
Het sleuteltje vond ik er symbolisch goed bijpassen, hij is (volgens mij) van Tim Holtz. De tekst is een rubon van KaiserKraft. Er zijn zeven plaksteentjes gebruikt: drie links, drie als stippen tussen de tekst en een in het juweel in het haar van Aashi.


Op onderstaande foto staan de Copics die ik heb gebruikt:


Mijn collega heeft de kaart al gekregen; ze was er erg blij mee.
Ik ben ook erg benieuwd wat jullie ervan vinden. En als je vragen hebt; stel ze gerust!


maandag 19 december 2011

De laatste kerstkaart

Dat was het dan, dit is de laatste kerstkaart voor dit jaar, het is tijd dat ze opgestuurd worden.
Deze kaart is een lichtjeskaart van de Kruidvat. Voorop een Tilda (ook met een lichtje), drie houten sneeuwsterren bewerkt met wit embossingpoeder en een MD sneeuwbal bewerkt met Stickles. Het papier is van Prima Marketing: North Country.


Een close-up van Tilda. Ik heb haar ingekleurd met Copics. De kantrandjes zijn versierd met Stickles.


De binnenkant. De kadootjes zijn metalen embellishments, gekregen van GerJanne. De Kerstboom is een stans van Cheery Lynn, ik heb er met rode Stickles "kerstballen" op gestipt. Bij het maken van de foto waren de lampjes weer uitgegaan,


hieronder zijn de lampjes aan! Lampjes in de kerstboom.


Ik ga alle kerstpapier en -versieringen nu eerst maar weer opruimen, het is weer tijd voor andere kaarten!


zondag 18 december 2011

May your christmas be very merry!

Jaja, opeens had ik zin om nog een kerstkaart te maken (o eigenlijk twee, maar de andere laat ik morgen zien!)
De sketch zag ik op het Nederlandse uitdagingen blog, maar ik had zin om er een Engelse tekst op te stempelen. De digi heet Tinkles en is van Make it Crafty, ik heb haar ingekleurd met Copics. De belletjes zijn bewerkt met Glossy Accents. Het designpapier heet NorthCountry van Prima Marketing. Makkelijk kaartje, leuk effect!   
Yesss, all of the sudden i wanted to make another christmascard (actually two, i'll show the other one tomorrow!)
i saw the sketch at the Dutch challenge blog, but wanted to use an english sentiment so my card cannot participate in the challenge. The digi is called Tinkles and is from Make it Crafty. The bells are covered with Glossy Accents. The designpaper is North Country bu Prima Marketing. 
Easy card, fun effect!


donderdag 15 december 2011

Kersthuisje / christmaslight

Hoi bloggers,
Hi bloggers,

Wat leuk dat jullie weer langskomen! Het is zo mooi om jullie reacties te lezen, daar kan ik echt blij van worden. En ook welkom aan de nieuwe volgers, gezellig dat jullie er bij zijn!
How nice of you to drop by! I really enjo reading your comments, it makes me happy. Also a big welcome to my new followers, you're very welcome!

Deze keer laat ik een huisje zien die ik in elkaar heb geknutseld (of gekunsteld, lol!)
Er kan een (led)kaarsje in, de raampjes zijn van wit stevig vellum gemaakt dus het kaarslicht schijnt er doorheen.
De zijkanten zijn gemaakt met een CB stans, daarvan heb ik er vier tegenelkaar geplakt met een plakrandje ertussen. De kerstboom is een Cheery Lynn stans, de kerstballen zijn stansen van MD. De sneeuw is Aleene's Glitter Snow. De houten sneeuwvlokjes en de zilverkleurige op het dak komen uit mijn voorraad.
's avonds ziet het er erg gezellig uit met een ledkaarsje erin!
 This time I have a little house to show you. It's a christmas light, the windows are made of vellum so the light of a (led)candle shines through.
The sides are made with a CB die, I glued four together with gluestrips in between. The christmastree is a die by Cheery Lynn, the baubles are a die by Marianne Design. The snow is Aleene's Glitter Snow. The wooden snowflakes and the sliver one on the roof are from my stash.
It looks very cosy at night with a (led)candle in it!


zaterdag 10 december 2011

Daaag! / Bye!

Hoi bloggers!
Vandaag hebben we de kerstboom maar eens van zolder gehaald (ja, we hebben een kunstboom..) en samen met de kindjes mooi gemaakt (hij verdient geen schoonheidsprijs, maar hee, de kids vinden hem mooi!) 
Hi bloggers,
Today me and my kids decorated the christmas tree. It wouldn't fit home decorating magazines, as it looks like a big green-with-red blob now ;-) But hey, the kids like it!

Gisteren had ik een vergadering waarbij een collega afscheid nam. Voor haar heb ik deze kaart gemaakt.
Yesterday one of my colleagues said her goodbyes. I made her this card.Het papier is van Maja design, de doily en de vlinder zijn van Cheery Lynn. Ik heb de doily gemat op een dessinpapier en uitgeknipt. Het sierrandje (links) is gemaakt met een pons van MS. In het miniflesje zitten rode minipareltjes, het flesje zit met een blauw metaaldraadje aan het kant vast (en met lijm). De tekst is geembost met wit embossingpoeder. Op het fluweellint-strikje zit een parelbrad; ik heb de pootjes eraf geknipt en de brad op de strik gelijmd. Tilda is ingekleurd met Copics, hieronder zie je welke kleuren ik heb gebruikt. Het traantje van Tilda heb ik ingevuld met glitter.

The designpaper is by Maja design, the doily and the butterfly are dies from Cheery Lynn. I've matted the doily on another designpaper and cut it out. The curly edge (left) is made with a MS punch. In the minibottle are microbeads, the bottle is tied to the lace with a blue metal wire (and glue). The sentiment is embossed with white embossing powder. Attached to the velvet ribbon is a pearl brad, I cut the metal thingies of and glues the brad to the bow. Tilda is coloured with Copics, the numbers are in the photo below. I filled Tilda's tear with glitter.
vrijdag 9 december 2011

Kerstschudkaart

Of is het Schud-kerstkaart?
Op de valreep nog een kerstkaart dus.
Ik zal eens gaan tellen hoeveel ik er nu heb, ze moeten natuurlijk al bijna op de post!
Ik kan er altijd een paar bijkopen als ik er niet genoeg heb gemaakt.
Deze kaart heb ik grotendeels gemaakt met spullen uit de candy van GerJanne. Nogmaals bedankt GerJanne! Het papier glimt een beetje, maar dat is op de foto's niet zo goed te zien. In de schudbol zitten zilverkleurige microbeads, ook op de klok en kerstbal zitten deze minipareltjes, deze heb ik met een quicky gluepen vastgelijmd. Onder de schudbol staat de tekst "Kerst" geembost met zilverkleurig embossingpoeder.
De afbeelding komt uit een stempelkit van Kruidvat oid van vorig jaar. Deze heb ik ingekleurd met Copics: R11, R14, YG63, YG67, YR31, YR23, BG93, G29, E40, W2, B32, BG72, B02 en B000 en 0. Met de laatste drie nummers heb ik de blauwe rand om het kerststukje gemaakt.
maandag 5 december 2011

Twee kaarten met "gek haar"

Poe hee, wat een feest gisteren.
De kinderen waren helemaal hyper toen de pakjes kwamen (met dank aan mijn zus die heel hard op de deur bonsde!) en gingen moe maar voldaan veel te laat op bed.

Vandaag laat ik jullie twee kaarten zien met "gek haar". Deze dames hebben namelijk blauw en groen haar!
Deze kaarten zijn vanaf gisteren ook te zien op het  Copic Marker Benelux blog, waar een tutorial staat hoe je zo'n haarkleur kunt kleuren.

Persoonlijk vind ik het een heel leuk en feestelijk effect geven, en ik ga het zeker vaker toepassen.
Oké, genoeg praatjes, nu de plaatjes!


De Copics die ik voor de bovenste kaart gebruikt heb zijn:
Haar: G29, YG67, YG17 en YG00
Haarstrik en sokken: R22, R11 en R02
Huid: E50, E51, E53 en E02 (blosjes)
Kadostrik: Y35, Y15 en YG00
Kadopapier: roze: R02, R11, blauw: BG13, BG10 en BG72
Jurk: BV13, B23 en B63
Extra schaduw: C-2 en C-5.
 
En voor de onderste kaart:
Haar: B39, B28, B05 en B02
Haarstrik en kadostrik: R27, R14 en R11
Huid: E50, E51, E53 en E02 (blosjes)
Kadopapier: groen: YG41 en G82, blauw:B05 en B02
Jurk en sokken: YG67, YG41 en G82
Als ondergrond heb ik C-2 en C-0 gebruikt, als achtergond BG000 en 0 (kleurloze blender)
 
Tot de volgende keer,

zondag 4 december 2011

Verhuisd!

Een goeie zondag allemaal!
Gaan jullie vandaag ook pakjesavond vieren? Wij wel, en we hebben er zin in! (lees: de kinderen zijn het hele weekend al niet te houden en ik hoop dat we vannacht weer normale nachtrust krijgen...lol!)

Vandaag staat mijn tutorial op het Copic Marker Benelux blog! Jaja, mijn allereerste tutorial zelfs, en hij gaat over het kleuren van "gekke" haarkleuren. Komen jullie een kijkje nemen?

Natuurlijk laat ik jullie ook nog een kaart zien:


Een collega van Berend is onlangs verhuisd. Dus ja, een kaart met een huis erop vond ik wel toepasselijk ;-)
Op het labeltje staat "verhuisd" maar dat is niet zo goed te lezen op de foto omdat er een sleutel en slot voor bungelen. In het echt kunnen de hangertjes bewegen en is de tekst wel te lezen (dat zou ook wel raar zijn als het niet zo was, haha!).
De digi is van Make it Crafty, het papier is van BoBunny. Welke copics ik heb gebruikt?! Eeehm tja, die foto heb ik niet genomen, dom! De poststempel is een sticker. Onder het plaatje zit een stukje kant en leerveter, de label en de hangertjes zitten geknoopt met scrapper's floss.

Een fijne dag nog!