donderdag 31 mei 2012

een doorkijkkaart

Hoi!

Onderstaande kaart was mijn laatste deelname aan het Copic Benelux team, het half jaar zit er op...
Lid zijn van een DT is erg leuk om te doen, misschien ga ik me wel vaker aanmelden voor een DT, maar dan wel na de zomervakantie! Eerst even alle aandacht voor mijn examen, en dat uitrusten!


Genoeg gekletst, op naar de kaart!

 


Ik heb een doorkijk-kaart gemaakt, met een onderwater-scene. Als basis heb ik lichtblauw cardstock gebruikt. Met een spellbinder's mal heb ik er een gat in gemaakt.

De (digitale) stempels zijn van Make it Crafty. In de kaart is een scene zichtbaar van een onderwaterkasteel, voorop de kaart heb ik de zeemeermin geplaatst.


Ik heb de volgende kleurencombinaties gebruikt:
Huid zeemeermin: E000, E21, E11, E93
Haren: Y11, Y35, YR23, E35
Lippen: R02, R05
Oogschaduw: BG10
Staart en topje: BG10, B00, BG34, BG13, B05, BG49
Zand: E50, E51, E53, E55, E57, E59
Kasteel: zelfde als zand plus BG13 en BG10, voor de ramen Y35
Water: BG10, BG000, B000
Koraal en zeesterren: R00, R02, R05
Zeewier: G02, G05, G07 en YG03, YG06, YG09
de vis: BG34 en BG49


Op de vis (in de achtergrond) en de zeemeermin heb ik Stickles gebruikt voor een glittereffect.
Met twee soorten swirls heb ik zeewier nagebootst, met microbeads heb ik op de voorkant van de kaart en op het kleine labeltje rechtsboven "zand" gemaakt. Als verdere aankleding heb ik uit mijn voorraad wat schelpjes, een ankerknoop en een zeester opgescharreld, dat vond ik wel toepasselijke embellishments.

 
Ik ben benieuwd wat jullie van deze kaart vinden,
maandag 28 mei 2012

't is wel wat stil...

Hoi allemaal,

tja, het is wel wat stil op mijn blog, maar met goede reden hoor!
Ik ben namelijk druk bezig met de laatste loodjes voor mijn creatieve opleiding. Dus werkboeken schrijven, stageverslagen, en ook nog voor het laatste blok allemaal creaties maken.
Het laatste blok is een thema-blok in plaats van een materiaal-blok. Wij hebben als thema "kern" gekozen, dus maken we allemaal werkstukken naar onze interpretatie van het woord "kern" met materiaal naar keuze.
Ik ben iets abstract bezig, en maak allemaal bollen van papier mache. Hartstikke leuk, maar wel tijdrovend werk. Ik heb twee foto's geplaatst van waar ik (onder andere) mee bezig ben:

 De eerste is een bol met gaten, hij is ongeveer 30 cm in doorsnede, de tweede is een mega-bal met gaten waar een kleine bal gecentreerd in hangt (op de foto zat deze er nog niet in). Deze bal is ruim een meter in doorsnede, gemaakt door papier mache om een grote strandbal heen te plakken (bij de action hebben ze zulke ballen). Mijn zoon kijkt door een gat in de bal, haha!


 Zoals jullie vast begrijpen heb ik niet veel tijd over voor het kaartjes maken, alleen voor het Copic blog maak ik momenteel kaarten en deze komt woensdag op het Copic blog.

Zo nu en dan loop ik jullie blogs langs om op de hoogte te blijven van al het moois, want er worden weer mooie dingen gemaakt!

Tot binnenkort,


donderdag 17 mei 2012

ik geef je een bloemetje

Hoi allemaal,

Op andere blogs kwam ik zulke leuke schommelkaarten tegen, dat wilde ik ook eens proberen.
Een schommelkaart bestaat uit een cirkel, die dubbelgevouwen is en dus rechtop kan blijven staan en kan schommelen. Daarop plak je dan een vorm (in mijn geval een geschulpte cirkel) met de afbeelding.

Hieronder het resultaat:


Het papier is van Prima: de Pixie Glen Collection. De wiebel-cirkel is 15 cm in doorsnede. Met allerlei mallen heb ik bloemen, vlinders, swirls en labels uit het dessinpapier gesneden om de kaart te versieren.


Op de bloemen heb ik parelbrads en glittersteentjes (de kleinere bloemen) geplakt. De randen van de bloemen en de kaart zijn aangezet met blauwe inkt.


Hierboven zie je een detail van het afdrukje. Het elfje is een digi van Mo Manning, de boomstam met bloemen een digi van Make it Crafty. Ze gaan heel goed samen!
Ik heb best veel Copic kleuren gebruikt, er was dan ook veel te kleuren :-)
De volgende kleuren zijn gebruikt:
Huid: E50, E51, E53, R02 (blosjes)
Haar: YR23, E31, Y08, Y02
Vleugels: Y000, Y00, Y02
Jurkje: R00, R21, R02
Hout: E31, E33, E35, E37, E57, E59
Bladeren/groen: YG03, YG06, YG09, BG96, YG95, YG91, G99, G94, Y28, Y08, G02, G05, G07
Bloemen: YR04, Y02, Y06, Y08, BV29, BV11, BV13, BV17
Paddestoelen: BV17, B60, BV11, B63, BV13
Lucht: BG01, BG000
Schaduwen: C5 De achterkant van de kaart heb ik ook versierd:Ik wens jullie allemaal een fijne dag,
maandag 14 mei 2012

Kaart met wegveegtechniek

Hoi beste lezers,

Voor het Copic Benelux blog heb ik een tutorial gemaakt waarbij je de afbeelding wegveegt en er een schaduw van de afbeelding achterblijft. Klinkt misschien lastig, maar dat is het niet!

Hieronder staat de tutorial:

In de kaart hieronder gaat het om de afbeelding van de auto.Wat je nodig het is het volgende:
-Copic navulling (various ink)
-Mica (doorzichtig plastic)
-Een sponsje oid voor het aanbrengen van de inkt
-Memonto inkt (of een andere langzaam drogende inkt op oplosmiddelbasis zoals Archival ink)
-Een stempel naar keuze
-poetsdoek/keukenpapier


Ik heb deze afbeelding gemaakt met de Various Ink nrs E07 en E09 en een stuk mica van 10,5 x 15 cm. Sommige typen mica hebben een stroeve en een gladde kant, het is belangrijk aan de gladde kant te werken.Je brengt de inkt aan op het sponsje en veegt of dept daarmee over de mica. Ik heb een make-up sponsje gebruikt, het kan bijvoorbeeld ook met Ink blending foam of de Copic Ink Absorber. Op de foto hieronder heb ik met E09 gedept.Hierna ben ik er met E07 overheen gegaan Hij was nog niet helemaal naar wens, dus ben ik er nog eens met E09 en E07 overheen gegaan. De mica voelt wat plakkerig, maar dat trekt weg. 


 Dit is het resultaat. Zo ook al mooi als achtergrond, maar wij zijn nog niet klaar! Nu begint het spannende deel!


 Het is belangrijk om snel te werken, dus leg de stempel, de inkt en het keukenpapier vast klaar.


 Beinkt de stempel.


Stempel de afbeelding aan dezelfde kant als de Copic inkt en laat de inkt ongeveer 3 tellen zitten..
1,2,3... Veeg er dan overheen met de keukenrol en je zal zien dat de Copic inkt mee wegveegt!Het is noodzakelijk een stempelinkt te gebruiken op oplosmiddelbasis, omdat deze een reactie aangaat met de Copic inkt waardoor je het weg kan vegen. Inkt op waterbasis (zoals Distress ink) werkt niet.
Ik heb Stazon geprobeerd, maar dat werkte niet omdat die te snel droogt. Met Memento gaat het goed. Archival inkt zal ook goed werken omdat deze langzamer opdroogt dan Memento, waardoor je meer tijd hebt om de afbeelding weg te vegen. Je kan natuurlijk altijd proberen of de inkt die jij hebt ook geschikt is.

De afbeelding is nu klaar. Hieronder staat de kaart die ik er mee gemaakt heb:


Het papier is van Prima: En France Collection. Ik heb het mica op maat gesneden, en verder twee stickers en twee swirls uit mijn voorraad, en een label uit het paperpack gebruikt. Op het label heb ik een tekst gestempeld.Hier zie je nog twee voorbeelden van kaarten die ik met deze techniek gemaakt heb:
Ik hoop dat jullie het een nuttige en inspirerende tutorial vonden, en ben benieuwd naar jullie reacties. En heb je vragen, stel ze gerust!zaterdag 12 mei 2012

Groetjes!

Hoi!

Deze post staat sinds gisteren ook op het Copic Benelux blog


Ze zeggen wel eens dat je nieuwe dingen een paar keer moet proberen voordat het lukt. Dat is vandaag het geval. Meestal maak ik vrij kleurige kaarten, maar soms is het goed om eens uit de 'comfort zone' te stappen en andere dingen te proberen. Zoals een labelkaart met verouderde kleuren! Zowel het maken van een labelkaart, als het gebruiken van verouderde kleuren, was voorheen niet heel succesvol...
Maar inderdaad, een paar keer oefenen is de truc want deze keer ben ik blij met het resultaat:


Het papier is van Prima, de Pixie Glen collection. De randen zijn opgeruwd en met Distress inkt Frayed Burlap bewerkt. Ook het kant heb ik iets bruiner gemaakt met bruine inkt. De metalen hoekjes heb ik gekleurd met de Copics E07 en E09 zodat ze passen bij de twee muntjes bovenaan. De bloemetjes en kralen komen uit mijn voorraad.
De digi is van Saturated Canary, zij is gekleurd met de volgende Copics:
Haren: E79, E59, E25
Huid: E50, E51, E53, R00
Mond: R05, R02
Sokken en schort: BG72, BG10, BG93
Roze deel van jurkje en strikjes: R000, R00, R02
Groene deel van jurkje en schoenen: YG91, YG95, G94
Mandje: E55, E25, E57
Hondje: Y28, YG91, E43, E55
De achtergrond heb ik door middel van stippen gemaakt. Voor de grond heb ik eerst een basiskleur aangebracht (E51), met daar overheen stippen in de volgende kleuren: C3, W3, E55, E57, Y28
Voor de lucht heb ik gestippeld met BG000, B00, B000 en BG10.


 Achter het ingekleurde plaatje zit een label verstopt met de tekst Groetjes! Hieronder zie je een foto met het kleine label:


Nou, wat denken jullie er van? Voor herhaling vatbaar, of zal ik het maar bij de kleurige kaarten houden? ;-)donderdag 10 mei 2012

Mannenkaart / Men's card

Een open deur voor een mannenkaart, een afbeelding van een auto!
De auto is gestempeld op mica waar ik eerst met Copic navulling een patroon op heb gemaakt.
Aanstaande zondag komt er een tutorial op het Copic Benelux Blog waar ik een variatie van deze techniek uitleg.
Het mica zit vast op de blauwe kaart met fotohoekjes van stof, die had ik al een hele tijd in mijn la liggen. geen idee waar ze van zijn. Nog een touwtje erom, en klaar is de kaart!


Quite standard for a men's card, a picture of a car!
The car is stamped on mica on which I made a pattern with Copic refill ink. Next sunday there will be a tutorial on a similar technique on the Copic Benelux Blog (in Dutch)
The mica is attached to the blue card using fabric photocorners which I had in my stash for a while. A little accent with a jute rope and the card is ready!

dinsdag 8 mei 2012

Onder de zee / under the sea

Hoi!

Onlangs kwam er een nieuwe serie uit bij Make it Crafty, met allemaal afbeeldingen onder water. Leuk!
Daar ben ik meteen mee aan de slag gegaan, en dit is het geworden:

Hi!
Recently a new under water series was released at Make it Crafty, and they're great! I immediately started to colour, and this is how it turned out:


Ik heb een heleboel Copic kleuren gebruikt, maar niet opgescheven...
De blauwe achtergrond is ColorCore papier, geembosd met een stippenpatroon en opgeschuurd. Het "zeewier" zijn swirls van JoyCrafts. Met Stickles en Glossy Accents heb ik accenten aangebracht op de staart, de belletjes en de parelkettingen.

I used a lot of Copic colours, but didn't write them down...
The blue background is ColorCore paper, embossed with a dotty pattern and sanded. The "seeweeds" are made with a swirl die by JoyCrafts. I gave the tail, the bubbles and the pearl necklaces some accent with Stickles and Glossy Accents.
woensdag 2 mei 2012

Tilda met ballon

Hoooi!

Toen ik laatst in Drachten was bij Jacobi om Copic papier te kopen, kwam ik in gesprek met een winkelende mevrouw over kleurpapier, en dat cremekleurig papier ook mooi is om op te kleuren. En ja, ik mag graag nieuwe dingen uitproberen dus heb ik "gewoon" cremekleurig kaartkarton meegenomen om te kijken of dat ook fijn kleurt. Nou, nee dus.
Speciaal papier voor Copics is toch echt veel fijner! Maar ja, ik was al begonnen en heb heeeel voorzichtig deze Tilda ingekleurd. Mengen lukte niet echt omdat de inkt heel erg uitvloeit op dit papier, dus ik heb geen plooien gemaakt in haar jurkje.


Ik heb de volgende kleuren gebruikt:
Huid: E50, E51, E53, E11
Haar: R17, E09, E29
Jurk: R85, R81, BV34
Schoenen: E55, E37, E59
Gele accenten: Y11, Y15, Y17
Ballon: G82, G21, G94
De witte lichtplek op de ballon heb ik gemaakt met de blender.

Het papier is van Wild Rose Studio, Valetta Garden (ja, ga natuurlijk niet alleen met Copic papier naar huis als ik bij een knutselwinkel ben, haha!), de tekst is een rub-on waar ik met een zwarte marker muzieknoten bij heb getekend.
De volgende keer ga ik lekker weer op speciaal papier kleuren. Tot blogs!