donderdag 22 maart 2012

Happy birdday!

Hallo bloglezers,

Het is lente! De vogeltjes fluiten vrolijk, en we hebben al van een paar lente-achtige dagen mogen genieten. Het is een heerlijke tijd van het jaar.
Voor iemand die in deze periode jarig is, heb ik deze vrolijke kaart gemaakt:
(hij is sinds gisteren ook te bekijken op het Copic Marker Benelux Blog)Het is een easel-kaart met een grapje: er staat happy birdday in plaats van birthday.. De tekst heb ik op de computer gemaakt, bij dit grappige vogeltje vond ik dit wel een heel toepasselijke tekst, lol!


Het papier is van Pinkpaislee: Soiree. De houten pijl heb ik gekleurd met BG72 en bewerkt met wit embossingpoeder. De vlaggenlijntjes heb ik gemaakt van wit scrapper's floss en driehoekstickertjes uit mijn voorraad.


Hieronder zien jullie een close-up van het parkietje (je kan de foto's vergroten door er op te klikken). Het vogeltje heet Kiki en is van Whipper Snapper. Ik heb geprobeerd een idee van veren te geven door kleine strepen te kleuren, daarna heb ik de strepen "uitgesmeerd" door er nog eens overheen te kleuren. In de staart en de vleugels heb ik het roze en het groen gedeeltelijk in elkaar over laten lopen door met de groene kleur in het roze te "zwiepen" en ook andersom, met de roze kleur in het groen. Halverwege krijg je dan een gemengde tint.
Ik heb de volgende kleuren gebruikt:
stokje: YR23, Y28, E31, E37
groene veertjes: YG00, YG03, YG23, YG17

snavel en pootjes: YR00, YR02, YR04, YR07

roze veertjes: RV10, RV13, RV14, RV29

blauwe omlijsting: BG72 en 0 (om de blauwe lijn te verzachten)Ik hoop dat jullie mijn kaart op prijs stellen, tot de volgende keer!

vrijdag 16 maart 2012

geboortekaart/doosje

Hoi allemaal,

Vandaag laat ik een kadootje zien voor vrienden die een baby hebben gekregen: Charlotte.
Aaaahhww.. lief...en een roze kaartje dus!
Hier en daar had ik al eens een kaart-doosje voorbij zien komen, en dat leek me een perfecte manier om sokjes mee te sturen.
Hij is wat dikker uitgevallen dan ik voor ogen had, maar kleinere sokken zijn er niet :)
Alles komt uit mijn voorraad. Het metalen plaatje heb ik beinkt met roze inkt en weer iets uitgeveegd. Het hartjespapier is versierd met zilverfolie, dus het glimt hier en daar op de foto's.


zaterdag 3 maart 2012

Hoi blogvolgers,

Dit bericht staat sinds gisteren ook op het Copic Benelux Blog.


Vandaag heb ik een ietwat andere kaart voor jullie.
Ik heb namelijk geen stempel gebruikt, maar wel Copics!
De roze achtergrond, de vlinders, en de bloem zijn namelijk met Copics gekleurd.
 
 
Voor de achtergrond heb ik met RV23 en V15 op een craftsheet gekleurd, er blijven dan druppeltjes Copic inkt op je craft sheet liggen. Daarna heb ik er een beetje Activator op gesprayd, en een glossy papier door de inkt getrokken. Op glossy papier blijft de inkt op het papier liggen (i.p.v. er in te trekken), waardoor je een mooi effect krijgt. En zie daar: zelfgemaakt gemarmerd achtergrondpapier!
De vlinders zijn gesneden met een Cheery Lynn mal uit een blauw gemarmerd papier die ik op dezelfde manier gemaakt heb (maar dan met de Copic kleur B12). Het zelfgemaakte gemarmerde papier heeft een mooie glans, maar dat was moeilijk op de foto te krijgen (onder het roze lint en op de vlinders kan je iets van de glans zien).

De bloem is een chipboard figuur, ik heb de bloem gekleurd met RV29. Daarna heb ik de bloem geverfd met Distress crackle paint "picket fence", er ontstaan mooie barstjes in de verf waardoor de onderkleur weer tevoorschijn komt.
De tekst is een rub-on van KaiserKraft. Voor de mensen die Engels lastig vinden, er staat: Je hebt moed nodig om op te groeien en te worden wie je werkelijk bent. De tekst heb ik "losjes" aangebracht en wat delen weg gewreven, zo krijg je een iets rommeliger uitstraling wat ik mooi bij de gecraqueleerde bloem vind staan.
Onder de bloem heb ik een roze lint geplakt, langs de randjes van de kaart heb ik een stikpatroon getekend met een witte gelpen.Deze kaart laat zien dat je je Copics ook op een andere manier kan gebruiken, ik hoop dat ik jullie inspiratie heb gegeven!